Újra hasít a kék acél tekintet (Zoolander 2 – kritika)

MEGOSZTÁS

zoolander_2_2016_movie-wide

A mára már kultikussá vált Zoolander, a trendkívüli folytatása nem lett annyira mulatságos, mint az első rész, de azért akadnak kiváló pillanatai. A legendás kék acél tekintet ugyan berozsdásodott egy kicsit, de Ben Stiller még most is képes megvillantani a tutit.

Ben Stiller munkássága soha nem gyakorolt rám különösebb hatást, a legtöbb filmjével kapcsolatban eléggé közömbös vagyok. Bár ha választani kell közte és a borzalmasan idegesítő Adam Sandler között, akkor tuti, hogy számomra Stiller lesz a befutó. Azért azt őszintén be kell vallanom, hogy pár agymenése nálam is betalált, ilyen például a Trópusi vihar, amit szégyen vagy sem, de milliószor láttam. Na és persze a Zoolander első részét is kifejezetten viccesnek tartottam hajdanán, éppen ezért nagyon kíváncsi voltam a második részre, különösen, hogy az előzetesek alapján ismét csak jónak tűntek a poénok. Sajnos azonban csalódnom kellett, mert a végeredmény egy jobbára közepes, feledhető vígjáték lett. Ben Stiller leginkább csak ismétli önmagát, de mielőtt a mániákus rajongók még nagyon elkeserednénk, akad azért pár igazán jó poén is, csak ki kell várni őket.

A történet szerint az első rész végi csodás happy end egy csapásra rémálommá vált, amikor a Derek Zoolander (Ben Stiller) által építetett Központ Gyerekeknek, akik Nem Tudnak Olvasni Jól És Más Dolgokat is Meg Akarnak Tanulni Jól épülete egy építési hiba miatt a tengerbe omlott, maga alá temetve Derek feleségét. A katasztrófában Hansel (Owen Wilson) őrülten jóképű arca is súlyosan megsérül, és ha ennyi szörnyűség még nem lenne elég, Dereknek még azzal a szomorú ténnyel is meg kell küzdenie, hogy fiát elveszi tőle a gyámhatóság. A két sztármodell összeroppan és mindketten illegalitásba vonulnak, hogy a világtól elzártan, örökös magányban éljék le hátralévő életüket. Ám egy nap megjelenik náluk Billy Zane és visszahívja őket a kifutóra. A modellvilág azonban jócskán megváltozott az eltelt tizenöt év alatt, így Dereknek és Hanselnek igazán be kell vetnie mindent, hogy boldoguljanak ebben a számukra ismeretlen világban. Ráadásul a démonian aljas Mugatu (Will Ferell) is a szökését tervezi a börtönből.

A tompa agyú modellek poénjai most nem annyira ütősek, mint az első részben, annak ellenére, hogy fél Hollywood és talán az egész divatszakma ott tobzódik ismét a vásznon, hogy totális idiótát csináljon magából. Óh, pardon, hogy együtt nevessen a nézőkkel!

Stiller számomra teljesen érthetetlen okból, nem használja ki az őrülten jó lehetőséget. Például csak egy röpke epizódszereplésre engedi a vászonra a Benedict Cumberbatch által alakított nem nélküli modellt, pedig a karakterben jóval több kakaó is lett volna. Különösen azért, mert Cumberbatch zseniális az aprócska szerepben is. Penélope Cruz most is csak egyszerű biodíszlet, akár csak a nemrég debütált Agyas és agyatlanban.

Talán nem csak Zoolander, de rendezőnk is teljesen berozsdásodott, amikor úgy döntött, hogy a nagyágyúk helyett végletekig erőlteti majd a felismerhetetlenné maszkírozott Kristen Wiig szereplését, aki olyan szintre fejleszti a ripacskodást, ami már egy Ben Stiller filmben is nagyon égő.

A keményvonalas Zoolander rajongóknak szerintem ennek ellenére tetszeni fog a film, de akinek nem jött be az első rész az nagy valószínűséggel most sem fog beleszeretni a két gyagyás modellbe.

Persze ennek ellenére senki sem tagadhatja, hogy Ben Stiller most is brutálisan menő, amikor a kamerába néz azzal a bizonyos kék acél tekintettel, ami megállítja akár a dobócsillagot is. Zoolander akkor is etalon marad, ha most éppen egy kicsit bénábban sikerült az új kollekció!

Újra hasít a kék acél tekintet (Zoolander 2 – kritika)A legendás kék acél tekintet ugyan berozsdásodott egy kicsit, de Ben Stiller még most is képes megvillantani a tutit.7SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)6.7

The post Újra hasít a kék acél tekintet (Zoolander 2 – kritika) appeared first on Rated.hu.