Stan Lee lerántotta a leplet a Fantasztikus négyes legnagyobb hibájáról

MEGOSZTÁS

A Fantasztikus négyes idei változata, melyben maximum az a fantasztikus, ahogyan előre betippelte imdb pontszámát… na nem mintha három elődje sokkal jobban muzsikálna, de a szinte még ki sem hűlt 2005 és 2007-es filmeket alaposan sikerült alulmúlni. Igazából Hollywood példát vehetne a magyar filmiparról, mi legalább vártunk bő 60 évet mire készítettünk egy, az eredetinél minden tekintetben gyengébb „Egy bolond százat csinál”-t. De Amerikában úgy tűnik 10 évente, mikor a bolygók felveszik a megfelelő pozíciót, egy filmes stábnak össze kell állnia, hogy bebizonyítsa, egy Marvel alapanyagból készült film is lehet botrányosan rossz.

Miután az egész internet találgatni kezdte, hogy lehetséges ez a fantasztikus bukás, elővették a tapasztalatlan rendezőt, a Fox-ot, és talán még a világot irányító háttérhatalmakat is… Stan Lee a napokban végre rávilágított a probléma gyökerére:

„Nos, valószínűleg azért bukott meg, mert nem volt cameóm benne, és a történettel kapcsolatban sem egyeztettek velem.”

stan-lee-explains-why-everyone-is-spelling-comic-book-wrong

A jelek szerint a fantasztikus négyes megmutatta mi sül ki abból, ha Marvel képregényfilmet akarunk készíteni a Marvel nélkül. De mint tudjuk, erre a rebootra, azért volt égető szükség, hogy a Fantasztikus négyes csapata, a Marvel filmes univerzum részévé vájjon. A filmben ez ugyan nem sikerült, de semmi baj, a stáblista utáni jelenetben ez instant pótolható – gondolhatták ezt képregény rajongók ezrei, de nem! Itt a következő filmre csalogató mézesmadzag helyett, csak egy olcsó mentegetőzés jelenik meg a vásznon, hogy hány embernek adott munkát ennek a filmtörténeti remeknek az elkészítése. Ekkor lesz világos, hogy a Fantasztikus négyes tulajdonképpen egy munkahelyteremtő jótékonysági vetítéssorozat hollywoodi filmeseknek. Ennek fényében tehát lehet, nem illene lehúzni? Hoppá…

1