Rossz anyák karácsonya (kritika)

MEGOSZTÁS

A Rossz anyák után kicsit több mint egy évvel meg is érkezett a folytatás, a Rossz anyák karácsonya. Az első rész viszonylag nagy bevételét látván biztosak voltak a film készítői, hogy minél hamarabb tető alá kell hozni a második részt. A folytatások azonban szinte soha nem acélosak, különösen igaz ez a karácsonyi verziókra.

Az év legszebb időszaka a karácsony, amikor szeretet és boldogság járja át a szíveket. Az anyáknak viszont ekkor kezdődik az igazi szenvedés, hiszen boltról boltra járva kell beszerezni a tökéletes ajándékokat, feldíszíteni az otthonukat és a karácsonyfát, megfőzni az ünnepi vacsorát, vendégül látni a rokonokat, megteremteni a karácsonyi csodát. A három amúgy is túlterhelt anyukánál hamar elszakad a cérna. Amy (Mila Kunis), Carla (Kathryn Hahn) és Kiki (Kristen Bell) ismét kinyitják a piásüvegeket, és az első részből már ismerős bulijelenetet megint előadják. És itt most nem arra gondolok, hogy valami hasonlót prezentálnak, hanem szinte szó szerint ugyanazt. Az egyetlen különbség, hogy a helyszín ezúttal a bolt helyett egy pláza. Főszereplőinknél végképp betelik a pohár, amikor saját szüleik is előkerülnek az ünnepekre. A hirtelen felbukkant anyukák szöges ellentétei a lányuknak. Amy anyja (Christine Baranski – Kétszeres Tony- és Emmy-díjas színésznő) mániákusan törekszik a tökéletességre, maximalista, a lehető legtöbbet akarja kihozni a karácsonyból. Nála az ünnep a csillogásról, a giccsről, a legdrágább ajándékok felvásárlásáról szól. Carla édesanyja, Isis (Susan Saandon, Oscar-díjas színésznő) egy laza, nagyszájú hippi csaj, akit nem foglalkoztat a családi együttlét. Sandy (Cheryl Hines), Kiki anyja pedig pont az ellenkezője, túlságosan kevés teret ad lányának, teljesen rátapad, egy percre sem hagyja őt békén, az őrületbe kergetve ezzel Kikit.

Innentől kezdve a sztori csupán annyi, hogy ez a néhány ember készülődik az ünnepekre, a köztük lévő konfliktus elhatalmasodik, majd jöhet a kibékülés és a hepiend. A történet minden ötletet és eredetiséget mellőz. Hiába a szuper szereplőgárda, kimagasló alakítást senki nem hoz. A Rossz anyák karácsonya ugyanaz, mint az előző rész, csupán tele aggatták karácsonyfadíszekkel és megspékelték néhány új szereplővel. A poénok egy részén ugyan lehet nevetni, de talán most már elég a káromkodásból, a részeg nők szerencsétlenkedéséből, a szexuális utalásokból és a végtelennek tűnő heregyantázós pillanatokból. Kövezzetek meg, de így másodszorra nekem ennél már több kell, hogy elérje a humoringerküszöbömet.

A Rossz anyák karácsonya maximum addig szórakoztató, amíg kába fejjel, félájultan, kajakómában üldögélünk a fa alatt, a nagy klasszikusok közé viszont sajnos nem fog bekerülni. Amikor elmúlik a töltöttkáposzta és a bejgli hatása, rájövünk, hogy még mindig a Reszkessetek betörők a király

Rossz anyák karácsonya (kritika)A Rossz anyák karácsonya maximum addig szórakoztató, amíg kába fejjel, félájultan, kajakómában üldögélünk a fa alatt, a nagy klasszikusok közé viszont sajnos nem fog bekerülni. 3SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)2.3

The post Rossz anyák karácsonya (kritika) appeared first on Rated.hu.