Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (kritika)

MEGOSZTÁS

A nagy sikerű Ocean’s filmek női főszereplős változatát a nyár egyik nagy durranásának szánták, a végeredmény azonban egy vérszegény, az eredeti trilógiát nyomokban megidéző, közepes akciófilmet lett.

A börtönből frissen szabadult Debbie Ocean (Sandra Bullock), Danny Ocean húga, felkeresi régi barátnőjét Lou-t (Cate Blanchett), hogy segítségét kérje élete legnagyobb dobásának végrehajtásához. Az akció célja elrabolni a világ egyik legdrágább nyakékét az ismert színésznő Daphne Kluger (Anne Hathaway) nyakából, amit a híres New York-i MET-gálán visel. Ravasz tervük végrehajtásához már csak egy ütős csapatra van szükségük.

Akárcsak a Szellemírtók esetében, ebben a filmben is női főszereplőkkel gondolták újra az eredeti filmeket. Azonban az alkotók úgy gondolták a pazar színészfelhozatallal már véget is ért a munka, komolyabb történetvezetés kidolgozásán már nem fáradoztak. A siker receptje adott volt: végy egy nagystílű vagány bandavezért, aki egy nagyszabású bűntett végrehajtásához, egy sokszínű, érdekes karakterekkel bíró csapatot szervez maga köré, amit a pazarul végrehajtott izgalmas akció koronáz meg. Ebből az Ocean’s 8-ben szinte semmi nem jött össze. Debbie Ocean csapatában alig találni említésre méltó személyiséggel rendelkező csapattagot, egyikük szürkébb, mint a másik. Emiatt máris kétszer olyan hosszúnak tűnik az az egy óra, amíg összeáll a banda és kidolgozzák a finoman szólva sem túl bonyolult tervüket. Ám ekkor még van remény, hogy az akció végrehajtása meghozza a várva várt izgalmakat, azonban ekkor is keserves csalódás vár a nézőre. Természetesen akadnak buktatók a terv kivitelezése közben, de ezeket egy csettintéssel megoldják, így az a pár percnyi feszültség is hamar elillan. A végére már annyira belefásul az ember, hogy a nagy csavarnak szánt lezáró percek sem hozzák lázba, pláne, hogy azok is elég izzadságszagúak és erőltetetettek lettek. Arról nem is szólva, hogy egy nőkből álló bűnbanda hol máshol csaphatna le, mint egy elegáns gálán, ahol cseppet sem sztereotip módon, mindenki makulátlanul gyönyörűen néz ki, még a hippi hekker is puccba vágja magát.

Sandra Bullock egy kisebb kihagyás után tért vissza a vászonra, de bár ne ezzel a filmmel tette volna. Hiába hozza ki magából a maximumot, ha a történet harmatgyenge. Cate Blanchett is igyekezett minden tőle telhetőt hozzáadni a filmhez, de neki se ez lesz élete szerepe. Anne Hathaway pedig kifejezetten idegesítő a butácska dáma szerepében, játéka sokszor bosszantó ripacskodásba csap át.

Az Ocean’s 8 tényleg az évszázad átverése, mert hiába az óriási marketing kampány, ha alig van tartalom mögötte.

Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (kritika)Az Ocean’s 8 tényleg az évszázad átverése, mert hiába az óriási marketing kampány, ha alig van tartalom mögötte.5SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)5.0

The post Ocean’s 8 – Az évszázad átverése (kritika) appeared first on Rated.hu.