Nem csak dühösek, viccesek is! (Angry Birds – A film – kritika)

MEGOSZTÁS

Red (Jason Sudeikis) in Columbia Pictures and Rovio Animation's ANGRY BIRDS.

Az ügyességi játék és a televíziós mese töretlen sikere után, már csak idő kérdése volt, hogy a mozit is meghódítsák a dühös madárkák. Annyi biztos, hogy az Angry Birds egész estés meséje nem fog csalódást okozni a rajongóknak, mert kifejezetten vicces és eseménydús történetet kanyarítottak köré az alkotók. Egyszóval csúzlira fel! Vesszenek a tojástolvaj malacok!

Matilda (Maya Rudolph) peacefully channels her anger in Columbia Pictures and Rovio Animation's ANGRY BIRDS.

A filmből tehát végre megtudhatjuk, hogy miért is annyira pipák ezek a tollasok. Az alkotók inkább biztonsági játékok játszva nem gondolták túl a sztorit, inkább ragaszkodtak a játék kerettörténetéhez és bedobtak még pár leleményes kiegészítést.

A Madár-sziget röpképtelen lakói boldogan élnek elzárt kis világukban. Idilli társadalmukban féltő gonddal melengetik friss tojásaikat és etetik az újszülött fiókákat. Úgy tűnik mindenki boldog, kivéve egyvalakit. Piros, a beilleszkedési gondokkal küzdő szárnyas magának való figura. A városon kívül él magányosan, egy tengerparti fészek az otthona és egyáltalán nincsenek barátai. Egy munkahelyi baki után a goromba Pirost dühkezelési terápiára ítéli a bíróság, ahol megismerkedik két hasonló gondokkal küzdő madárral. Chuck és Bomba már az első pillanattól kezdve barátkozni szeretne Pirossal, de neki nem sok kedve van a dologhoz, ráadásul a terápiát megszakítja egy különös hajó érkezése, amin zöld malacok utaznak. A madarak nagyon kedvesen fogadják a látogatókat, akik szinte teljesen elbűvölik őket. Az életvidám és vicces malacok jól megférnek a madarakkal és remek bulikat tartanak közösen a szigeten. Csak Piros érzi egyedül, hogy valami nincs rendben, de természetesen a többiek nem hisznek neki. Ám a malacok hamarosan kimutatják a foguk fehérjét és ellopják az összes tojást a faluból. Pirosra és újdonsült barátaira vár tehát a feladat, hogy a madárcsapat élére álljanak és visszaszerezzék a tojásokat.

The arrival of Leonard (Bill Hader), the spokesman for the pigs, and his top aide, Ross (Tony Hale) in Columbia Pictures and Rovio Animation's ANGRY BIRDS.

A mese karaktereit igazán jól kidolgozták az alkotók, a szereplők kivétel nélkül viccesek és szeretetreméltóak. Még a gonosz malacok is, bár a zöld bandából igazi jellemvonásokkal csak a sertések vezére bír, az alattvalók inkább beleolvadnak a tömegbe.

A játékidő alatt szinte záporoznak a disznós és madaras szóviccek, melyek igazából nem túl eredetiek, de szerencsére mégsem tűnnek erőltetettnek. A poénoknak jó a dinamikája és elég nagyot is ütnek, annak ellenére, hogy mindet hallottuk már más szárnyasokról szóló mesékben, de itt valahogy mégis működnek. A felnőttek számára pedig elhelyeztek néhány popkult utalást, ami kifejezetten szórakoztató.

A cselekmény igazán pörgős, a lurkók szerintem nem fognak unatkozni egy pillanatra sem. A premier előtti vetítésen például folyamatos volt körülöttem az elégedett és izgatott gyerek kacaj, tarkítva a tipikusan cuki bekiabálásokkal, amikkel a gyerekek figyelmeztetni akarták a veszélyre Pirost és barátit. Kell ennél nagyobb bizonyíték, hogy ez egy jó kis mese?!

Igaz, hogy az Angry Birds nem pipálja le sem a Zootropolist, sem a Kung Fu Panda legutóbbi részét, mégis szorosan ott van mögöttük és kifejezetten jó választás, ha csemetéinket egy nagyszerű mesével szeretnénk szórakoztatni.

Nem csak dühösek, viccesek is! (Angry Birds – A film – kritika)Igaz, hogy az Angry Birds nem pipálja le sem a Zootropolist, sem a Kung Fu Panda legújabb részét, mégis szorosan ott van mögöttük és kifejezetten jó választás, ha csemetéinket egy nagyszerű mesével szeretnénk szórakoztatni.7SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)7.5

The post Nem csak dühösek, viccesek is! (Angry Birds – A film – kritika) appeared first on Rated.hu.