Ilyen egy mesteri thriller és sci-fi (Cloverfield Lane 10 – kritika)

MEGOSZTÁS

Mary Elizabeth Winstead as Michelle in 10 CLOVERFIELD LANE; by Paramount Pictures

Hihetetlen, de már nyolc éve annak, hogy misztikus és hatalmas lények a semmiből előtűnve porig rombolták Manhattant és sokkal több megválaszolatlan kérdést hagytak maguk mögött, mint azt szerettük volna. A Cloverfield elég nagyot durrant akkor és valami hasonlót vártunk az ismét J.J. Abrams producerkedésével készült Cloverfield Lane 10-től is. Utólag azt kell mondjuk, hogy a várakozásainkat rendesen fölülmúlta a film, mert hogy ez egy kötelező látnivaló, de aki biztos benne, hogy megnézi, az inkább ne is olvassan többet a cikkből.

John Goodman as Howard; Mary Elizabeth Winstead as Michelle; and John Gallagher Jr. as Emmett in 10 CLOVERFIELD LANE; by Paramount

John Goodman, Mary Elizabeth, John Gallagher Jr. – Paramount Pictures

A Cloverfield Lane 10 inkább csak féltesója a Cloverfieldnek, a kapcsolódási pontok itt-ott megvannak, de egy teljesen más sztoriba keveredünk. Onnan követjük az eseményeket, hogy Michelle (Mary Elisabeth Winstead) elhagyja vőlegényét (akit csak telefonon hallunk egyszer egy rövid ideig, Bradley Cooper hangján) és balesetet szenved kocsijával. Mikor magához tér, Howard (John Goodman) földalatti bunkerében találja magát, kettejükön kívül pedig csak a világból sokat nem látott Emmett (John Gallagher Jr.) van még odalenn. Howard nem engedi szabadon egyiküket sem, állítása szerint kizárólag a saját érdekükben, hisz odakinn valamilyen nukleáris háború zajlik épp. Aztán egyre furcsább dolgok történnek a bunkerben és kint is, egy idő után csak kapkodjuk a fejünket a fordulatoknak köszönhetően.

A Cloverfielddel ellentétben itt már nem kézikamerán keresztül követjük az eseményeket, de a parafaktor a hagyományos beállításokkal is jól működik. Pláne, hogy elsősorban a szereplők közti feszültség van a fókuszban, hiszen nem csak az a kérdés, hogy mi elől bújkálnak ott lent hárman, de az is, hogy mi a valódi céljuk egymással.

Mary Elizabeth Winstead as Michelle and John Goodman as Howard in 10 CLOVERFIELD LANE; by Paramount Pictures

Mary Elizabeth Winstead, John Goodman – Paramount Pictures

A kevesebb néha több megállapítás remekül illik a produkcióra, hisz egy szűk zárt térben, mindössze három szereplővel halad előre a sztori, de még hogy! A szinte kezdőnek számító Dan Trachtenberg rendezőnek sikerült úgy felépíteni a történetet, hogy minden pillanatban megragadja a figyelmünket és úgy sokkol a váratlannal, ahogy azt már rég láttuk. Szerencsére John Goodman, Mary Elisabeth Winstead és John Gallagher Jr. is beleszületett a szerepébe, mindhárman remekül azonosulnak saját karakterükkel és ez egy nagy fejlődés a Cloverfieldhez képest.

A Cloverfield Lane 10 az utóbbi idők egyik legjobb thriller sci-fi egyvelege, mely az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket, kiszámíthatlan és persze minőségében is jeles. Az pedig csak hab a tortán, hogy ezzel itt nincs megállás, készül a harmadik epizód is a Cloverfield-sztorihoz!

Ilyen egy mesteri thriller és sci-fi (Cloverfield Lane 10 – kritika)A Cloverfield Lane 10 az utóbbi idők egyik legjobb thriller sci-fi egyvelege, mely az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket, kiszámíthatlan és persze minőségében is jeles.Ami tetszett

  • az utolsó pillanatig izgalmas
  • fordulatos történet
  • remek szereplők

9SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)9.2

The post Ilyen egy mesteri thriller és sci-fi (Cloverfield Lane 10 – kritika) appeared first on Rated.hu.