Friss részletek Kern András január 21-én mozikba kerülő vígjátékából

MEGOSZTÁS

gondolj-ram-kern-andras-poszter-1024x576

A húsz éve készült Sztracsatella óta Kern András nem rendezett filmet, éppen ezért kíváncsian várjuk, milyen lesz új vígjátéka a Gondolj rám. A Sztracsatella pánikbetegséggel küzdő, egocentrikus karmestere után, most egy haldokló orvost alakít a színész, akinek az a terve, hogy megutáltatja magát egész rokonságával, hogy elviselhetőbb legyen számukra a végső búcsúzás.

A film forgatókönyvének alapjául Vámos Miklós egyik novellája, a Halhatatlan szolgált, melyet Kern és az író együtt alakítottak át, hogy kamerakész legyen. Kern így vallott a közös munkáról:

„Az az érzésem, hogy talán tudok filmdialógust írni, jeleneteket kreálni, szituációkat teremteni, de egyáltalán nem tudok történetet kitalálni. Egyszer beszélgettem Vámos Miklóssal és megkérdeztem tőle, hogy nincs-e egy jó története? Millió története volt persze, nekem meg éppen ez tetszett meg.

„Munka közben aztán bele tudtak kerülni a személyes tapasztalatok, élmények is, ahogy átformálódott az eredeti novella. Szinte teljesen átalakítottuk, valójában csak a fő fordulat maradt meg az eredetiből, hogy valaki megbetegszik, határhelyzetbe kerül és igyekszik magára haragítani a környezetét, hogy ne hiányozzon majd senkinek.”

Aki látta a Sztracsatellát, annak első blikkre meglehetősen ismerős lehet pár eddig felfedett részlet az új filmből. Kern itt is egy nagydumás sármőrt alakít, akinek gondjai akadnak a családjával. A színész- rendező ismét Eszenyi Enikőt választotta partneréül, de ugyanúgy ragaszkodott Presser Gábor és Ragályi Elemér munkájához is. Nyertes csapaton ne változtass!- Tartja a régi mondás,hiszen Kern megbízható ízlése és kivételes tehetsége a fekete humorhoz, most is remek szórakozást ígér.

Részletek a filmből:

  1. Borlainé és a barátnők

  1. Családi vacsora

  1. Liptai Claudia

  1. Elek Feri

The post Friss részletek Kern András január 21-én mozikba kerülő vígjátékából appeared first on Rated.hu.