MEGOSZTÁS

A Stuart Little kisegér című film arról szól, hogy egy egygyermekes házaspár ellátogat az árvaházba, hogy második gyermeket válasszon magának, ám időközben rájönnek, hogy már egy gyerek is elég szívás nekik, és inkább hazatérnek egy beszélő fehér egérrel, mert az úgyis csak 2-3 évig él. A történet Stuart, az egér beilleszkedését és a család macskája által keltett bonyodalmakat, majd később főhősünk további kalandjait kíséri végig 3 filmen keresztül mindezt a 2005-ös utolsó epizódig…és mi van most? A Sony a Red Wagon Entertainment bejelentette, hogy immár 10 év is elég ahhoz, hogy gyermekkorunk filmjei elavulttá váljanak, és feltétlen szükség legyen egy remake-re. Elvégre az elmúlt 10 évben a CGI technológiában olyan óriási előrelépések történtek, melyek már akkor nélkülözhetetlenek lettek volna egy beszélő egér megalkotásához.

A történetről eddig annyit tudhatunk, hogy az első film kerül újraalkotásra, kissé szorosabban kapcsolódva E. B. White Stuart Little című regényéhez, így tulajdonképpen inkább a sorozat reboot-járól beszélhetünk, már ha terveznek további részeket.
Minden esetre hangulatában sokunk gyerekkorát tervezik vele visszahozni, hisz ezen a téren állítólag a John Hughes filmekhez fog hasonlítani, aki többek között olyan kötelező darabokat is jegyez, mint a Reszkessetek betörők, vagy a Beethoven.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az új verzió, egyelőre korai találgatni, de valószínű, hogy mindazok, akiknek ez a film esetleg hasonlóképpen a gyerekkorává válhat, mint sokunknak az első széria, még az óvoda homokját túrják.