Doktor Knock (kritika)

MEGOSZTÁS

A Doktor Knock egy közepesen sikerült tanmese, amin igazából még az sem dob túl sokat, hogy Omar Sy remekül játszik benne.

Knock, (Omar Sy) a főállású hamiskártyás behajtói elől menekülve egy óceánjárón találja magát, ahol egészségügyi tisztnek áll és főleg a szerencsének és a gondviselésnek köszönhetően kikezeli a legénységet a tífuszból. Annyira megtetszik neki az orvoslás, hogy el is határozza, átnyergel a kiszámíthatatlan szerencsejáték világából ebbe a biztos és megbecsült szakmába. Ám a bőréből azért mégsem tud kibújni.

Lorraine Levy nem először filmesíti meg a kedves csaló történetét, a végeredmény ugyan nézhető, de igazából nem gyakorol túl nagy hatást az emberre, gyakorlatilag már akkor elfelejtjük, mikor becsapódik mögöttünk a vetítőterem ajtaja. Levy munkája alapkoncepciójában meglehetősen hasonlít a Juliette Binoche és Johnny Depp-féle Csokoládéra, ahol szintén egy különleges idegen bolydítja fel a meghitt kisváros erkölcsös életét. Bár a Csokoládé sem egy nélkülözhetetlen műremeke a filmtörténetnek, annyit azért nyugodtan a számlájára írhatunk, hogy a szereplői jól kidolgozottak, életszerűek, a története pedig kerek egész és igazából nagyon is szórakoztató.

Doktor Knock sztorijáról sajnos ezt már nem igazán mondhatjuk el. A film elég változó minőségű, keverednek benne a lendületes, szellemes és a teljesen érdektelen jelenetek. Mikor már éppen megnyugodnánk, hogy nem hiába adtuk ki a mozijegy árát, rögtön történik valami jócskán hangulatromboló esemény. Levy bevet egy teljesen béna, elcsépelt poént, vagy úgy instruálja az amúgy kiválóan játszó főszereplőket, hogy változzanak ordenáré ripaccsá.

Ennél is nagyobb probléma, hogy a sok szereplőt mozgató történet egyáltalán nem figyel a különböző karakterek jellemének kirajzolására, többnyire unalmasak és érdektelenek a szereplők.

A befejezés teljeséggel összecsapott, rendezőnk nem varrja el a szálakat. A fő konfliktus például csak úgy se szó, se beszéd eltűnik a történetből, mintha soha nem is létezett volna. Ráadásul az sem tisztázott, hogy így 2017 vége felé miféle erkölcsi tanulságot szolgáltathat nekünk egy ilyen kis ódivatú történet, ami tanmesének lapos, vígjátéknak pedig nem elég szórakoztató.

Doktor Knock (kritika)A Doktor Knock egy közepesen sikerült tanmese, amin igazából még az sem dob túl sokat, hogy Omar Sy remekül játszik benne. 5.5SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)5.6

The post Doktor Knock (kritika) appeared first on Rated.hu.