Carrie Bradshaw, neked befellegzett (Hogyan legyünk szinglik? – kritika)

MEGOSZTÁS

hogyanlegunkszinglik_poster-e1455457609916-1024x575

Carrie nyugodtan pakolhatja a gardróbját, mert itt vannak helyette az igazán belevaló New York-i csajok. A Liz Truccillo regénye alapján készült vígjáték őrülten vicces és szórakoztató. Nyomás a moziba lányok, ezt mindenképpen látni kell!

Megmondom őszintén, hogy egy kicsit fanyalogva ültem be a moziba, mert arra számítottam a bemutatók alapján, hogy a Hogyan legyünk szinglik? egy újabb agyatlan, mocskos szájú vígjátéknak csúfolt kínszenvedés lesz, tele gusztustalan poénokkal. Szerencsére hatalmasat tévedtem! Ilyen jól már nagyon rég nem szórakoztam hasonló kaliberű filmen, mert ez a mozi tényleg egy klasszikus sírva- röhögős darab. A legjobb pedig az benne, hogy végre IGAZI hús-vér nőkről szól, nem a több száz dolláros topánokban tipegő, elit életet élő felsőközéposztályról.

A történet többszereplős, ebben némiképp hasonlít az Igazából szerelem, a Valentin nap és a Szilveszter éjjel felépítésére. Van ugyan egy központi karakter, akinek a sztoriját jobban megismerhetjük, de a többi szereplő sorsa sem szorul háttérbe, inkább párhuzamosan haladnak a szálak, mindegyik izgalmas és érdekfeszítő.

03595H2BS.DNG

Alice (Dakota Johnson) úgy dönt, hogy szünetet kell tartania jól működő, már-már unalmas párkapcsolatában. A barátja Josh (Nicholas Braun) egyáltalán nem örül a dolognak, de a lány unszolására hajlandó kipróbálni, hogy milyen is egyedül. Alice a szakítás után New Yorkba költözik és újdonsült kolléganője Robin (Rebel Wilson) hatására, egyből bele is veti magát a pörgésbe és az eszelős bulikba. Pár átmulatott éjszaka után azonban kezd rájönni, hogy a szinglik élete talán mégsem annyira szuper, mint azt elsőre gondolta.

Dakota Johnsonnak kifejezetten jól áll ez a kedves kis szerep A szürke ötven árnyalata után. Itt legalább megmutathatja, hogy tényleg tehetséges. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy Rebel Wilson egyszerűen frenetikus lesz a mocskos szájú szingli királynő szerepében. A Szex és New York bővérű szőkesége, Samantha ugyan van ennyire könnyűvérű, mint ő, de sosem ennyire nyers és alpári, emiatt Robin karaktere sokkal viccesebb is. Biztos lesznek olyanok, akiknek majd nem tetszik a karakter lehengerlő szövege, de szerintem még pont a tűréshatáron belül mozognak a legdurvább poénok is. Mondom ezt úgy, hogy én aztán marha kényes vagyok az ocsmány viccekre. Robin karakterében pontosan az a jó, hogy végre nagyon is valóságossá teszi a szinglik túlmisztifikált, rózsaszín világát. Az a pár közönségesebb poén végre letaszítja a trónról Carrie Bradshaw pipiskedő figuráját és a biztonság kedvéért még bele is rúg egy párat, hogy nehogy félmunkát végezzen. Persze nehéz négy negyvenes szingli nőt összehasonlítani három huszonévessel, hiszen teljesen más oldalról mutatják be a szingliséget, sokkal inkább a pozitív részét megfogva, a negatívakat elnyomva. Kevés szenvedés, sok öröm, ami valljuk be nem jelemző az életben a több éve tartó egyedüllétre.

Szóval sokkal könnyebben azonosulhatunk ezekkel a bénázó, iszonyúan szerencsétlen csajokkal, akik Brooklynban laknak, szöszmösz mackót és kinyúlt pólót hordanak és nem vagyont érő ruhákat meg tűsarkú cipőt. Olyanok, mint akárki más. Normális nők és ez nagyon szimpatikussá teszi őket!

Szűcs Veronika
Gácsi-Rózsa Ágnes Judit

Carrie Bradshaw, neked befellegzett (Hogyan legyünk szinglik? – kritika)A Liz Truccillo regénye alapján készült vígjáték őrülten vicces és szórakoztató. Nyomás a moziba lányok, ezt mindenképpen látni kell!7.5SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)7.4

The post Carrie Bradshaw, neked befellegzett (Hogyan legyünk szinglik? – kritika) appeared first on Rated.hu.