Az Igazság Ligája (kritika)

MEGOSZTÁS

A megszállott rajongók már régóta várták, hogy a Bosszúállok után DC szuperhős csapata, Az Igazság Ligája is összeálljon, az eredmény azonban finoman szólva is megkérdőjelezhető lett.

Superman halála után, egy a Földet teljesen elpusztító csapás fenyegeti világunkat. Bruce Wayne nem gondolhat a visszavonulásra, Diana Prince segítségével összehozza az addig volt legerősebb szuperhőscsapatot, hogy megállítsa a gonoszt. De vajon lesz-e elég ideje a Batman, Wonderwoman, Aquaman, The Flesh és Cyborgból álló Igazság Ligájának megállítani a gonoszt?

Az év egyik legjobban várt filmjének egén már a készítés során is sötét felhők gyülekeztek, akárcsak Gotham felett. A túlságosan sötét és komoran megjelenített DC filmek miatt, sokat kritizált rendező Zack Snyder vállán hatalmas teher volt. Öt évvel a Bosszúállók után! végre előlépett a DC Comics saját szupercsapata. Egy családi tragédia folytán a film befejezése Joss Whedon rendezőre maradt, aki szintén nem kis névnek számít filmes körökben. Mindemellett, mégis lehetett, vagy sokkal inkább kellett volna, egy szerethető és főleg nézhető alkotást produkálni a készítőknek. Batman, Superman és Wonderwoman már kaptak saját filmet, őket be sem kellett mutatni. A csapat újonnan belépő tagjai (Aquaman, The Flash, Cyborg) sem ismeretlek a képregényrajongóknak, de az ő karakterábrázolásuk és a többiekkel való kapcsolatuk bemutatása eléggé sekélyesre sikeredett. Ettől még érthető volt, hogy, ki kicsoda és honnan jött, csak eléggé elnagyoltra sikerült a bevezetésük, tekintve, hogy egy több részesre álmodott filmsorozatról beszélünk. A főgonosznak szánt Steppenwolf és a körülötte röpködő „bogáremberek” serege egyszerűen súlytalan. Inkább nevetést, mint félelmet vált ki az emberből. Itt jön képbe a film legidegesítőbb eleme, a végteleségig és még annál is tovább tolt CGI. Egyszerűen elveszti a figyelmét az ember egy-egy nagyobb harci jelenetnél, mert azt se tudja, mit nézzen, mit lát. Repkednek, szállnak, belassítva is láthatunk mindent és kész. Erre kár is volt a 3D-t pazarolni.

A film legszerethetőbb, és egyben legjobban kiemelendő részei maguk a színészek. Rájuk tényleg nem lehet panasz. Mindegyikükről elmondható, hogy kihozták magukból a szerepük adta maximumot. Ben Affleck az őszülő, visszavonulni nem képes Batman szerepében kifejezett üdítő volt. Talán Gal Gadoton látszódott a legnagyobb lelkesedés, de Jason Momoa is nagyszerű volt Aquaman szerepében. A legnagyobb meglepetés Ezra Miller volt, Flash szerepében. Neki köszönhetjük az összes szívderítő poént, ami nagyon ráfért a filmre, ebben segítségére volt a Cyborgot alakító Ray Fisher is.

A film végére az az érzése támad az embernek, hogy az alkotóknak is szükségük lett volna egy Igazság Ligájára, hogy rendbe rakják a filmet, megmentve ezzel a nézők lelkét.

Az Igazság Ligája (kritika)A film legszerethetőbb, és egyben legjobban kiemelendő részei maguk a színészek. Rájuk tényleg nem lehet panasz.6SzerintünkOlvasói értékelés: (1 Szavazás)4.7

The post Az Igazság Ligája (kritika) appeared first on Rated.hu.